Live sport na facebooku
REZULTATI
FUDBAL
Temnić 1924 1 : 0 Dunav (FT)
Rtanj 0 : 1 Radnički (P) (FT)
Moravica 1 : 0 Đerdap (FT)
Malošište 3 : 1 Timok (FT)
Svrljig 2 : 1 OFK Slatina (FT)
Timočanin 2 : 0 Kablovi (FT)
Majdanpek 2 : 2 Hajduk Veljko (FT)
Branik 0 : 1 Zlot (FT)
Radniči (K) 3 : 0 Šarbanovac (FT)
Ključ 1 : 2 Nemetali (FT)
Blizna 2 : 0 Brestovac (FT)

Nikola Dragišić predsednik i kapiten FK Brodoremont

Dosadašnji predsednik kluba Brodoremont Bojan Soldatović podneo je ostavku zato što je izabran za člana Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Kladovo.

Detalj sa utakmice Slatina - Brodoremont / foto: Live SPORT

Detalj sa utakmice Slatina – Brodoremont / foto: Live SPORT

Ovo je praktična primena Zakona o sportu koji je stupio na snagu 17. januara ove godine, koji predviđa da predsednici sportskih kluobava ne mogu da budu istovremeno i na nekoj drugoj rukovodećoj funkciji. Na vanrednoj sednici Skupštine kladovskog zonaša Borodoremonta prihvaćena je ostavka Soldatovića, a na njegovo mesto izabrala aktivnog igrača i kapitena ekipe Nikolu Dragišića, koji je najduže igrač kladovskih brodara.

Ovo nije jedinstven, ali je redak primer u sportu da Skupština kluba za predsednika izabere aktivnog igrača, koji je sada u dvostrukoj ulozi: kapiten ekipe i predsednik kluba. Delegati vanredne skupštine kluba jednoglasno su usvojili izmene i dopune statuta  u Skladu sa novim zakonom o sportu.  Delegati su takođe jednoglasno za sekretara kluba izabrali Dejana Pajića.

Kladovski brodari će po svoj prilici u nastavku prvenstva u Zoni istok imati jaču ekipu nego jesenas. Najzvučnije pojačanje je Ivan Kostić, dete Timoka koji je ponikao u fudbalskoj školi najstarijeg zaječarskog kluba, prošao sve mlađe  selekcije, kalio se u knjaževačkom Timočaninu i negotinskom Hajduk Veljku. Sa njim si iz mesnog zonaša Đerdapa došli Bojan Dimitrijević i Uroš Grujić kao i Nemanja Midić iz prahovskog srpskoligaša Dunava. Na spisku pojačanja je i najbolji igrač Lovćena iz Petrovog Sela, člana opštinske lige, Jovan Avramović.

Izvor: Radio MAGNUM

[ssba]
POVEZANE VESTI
Poslednje Vesti
Top