Live sport na facebooku
REZULTATI
FUDBAL
Sinđelić 2 : 1 Dunav (FT)
Timočanin 2 : 1 Radan (FT)
Majdanpek 2 : 0 Slatina (1:0)
Brodoremont 0 : 0 Hajduk Veljko (FT)
Bor 1 : 1 Đerdap (FT)
Rtanj 3 : 5 Kablovi (FT)
Rajko Mitić 0 : 4 Timok (FT)

Maja Đorđević jedini ženski sudija u Okružnoj ligi Bor

Fudbalski arbitar Maja Đorđević (24), iz Kladova jedini je ženski sudija u Okružnoj ligi Bor. Ova mlada dama sa obale Dunava u svakom kolu delilac je pravde na fudbalskim utakmicama Okruga Bor.

Maja Đorđević arbitar iz Kladova / Foto: D.Popaz

Maja Đorđević arbitar iz Kladova / Foto: D.Popaz

Iako ih mnogi nazivaju „ljudi u crnom“ Maja je prihvatila izazov da se sudijskom arbitražom bavi iako je ona jedini ženski sudija u ligi.

U FS Borskog okruga od nadležnih čuli smo reči hvale o Maji Đorđević i da je ona na listi sudija koje će imenovati SSOS Okruga Bor da od naredne sezone sudijski poziv nastavi u rangu više Pomoravsko – Timočkoj zoni.

„Ovaj sudijski poziv čini me srećnom. Fudbaleri na terenu su korektni prema meni i mojim kolegama, iako sam ja jedino žensko u sportskoj opremi na travnatom terenu. Po nekada i dobijemo reči hvale na kraju utakmice – ističe Maja Đorđević arbitar iz Kladovova.

Maja je debitovala na utakmici Okružne lige Bor u Kobišnici minule sezone između Sloge i OFK Bora , a tada je bila drugi pomoćnik na utakmici.

Đorđevićeva je ranijih godina bila Republički prvak u karateu, a sudijskim poslom počela je spontano se baviti, videvši obaveštenje FS Bor o upisu novih polaznika u školu suđenja. Od tada pa do danas Maja je jedan od tri delioca pravde na fudbalskim utakmicama i kako sama kaže uspeh o kome sanja je prelazak na nivou FS RIS suđenja.

Iz FS Bor pozivaju sve mlade, dečake i devojčice koji žele da ovladaju fudbalskom arbitražom, da upišu školu za sudije i nastave poput mnogih poznatih sudija sa ovog prostora.

[ssba]
POVEZANE VESTI
Poslednje Vesti
Top