Live sport na facebooku
REZULTATI
FUDBAL
Sinđelić 2 : 1 Dunav (FT)
Timočanin 2 : 1 Radan (FT)
Majdanpek 2 : 0 Slatina (1:0)
Brodoremont 0 : 0 Hajduk Veljko (FT)
Bor 1 : 1 Đerdap (FT)
Rtanj 3 : 5 Kablovi (FT)
Rajko Mitić 0 : 4 Timok (FT)

Dragiša Trifunović oprostio se od igranja fudbala u najvoljenijem dresu

Standardni čuvar mreže Slatinjana Dragiša Trifunović BOSANAC oprostio se od igranja fudbala u svom najvoljenijem dresu sa grbom Slatine. Trifunović je preko hiljadu utakmica odigrao za „žute“, a revijalnoj utakmici na stadionu ZONAŠA u Slatini uveličali su sadašnji i nekadašnji saigrači čije su boje branili.

Dragiša Trifunović BOSANAC

Dragiša Trifunović BOSANAC

Dragiša Trifunović rođen je 24. septembra 1970. godine u Sarajevu. Sa sedam godina nastupao je za podmladak iz istoimenog grada do 1988. kada dolazi u Slatinu gde je nastupao više od hiljadu utakmica.

Čuvar mreže Slatinjana je simbolično na svoj rođendan, revijalnom utakmicom predao svoje rukavice i dres mlađim kolegama i kako i sam kaže uvek će biti i srce i dušom uz „žute“.

Trifunović je sa Slatinom bio i nadomak Prve lige, ali najbolje partije su pokazali u tadašnjoj Srpskoj ligi koja tih par godina nikada jača nije bila.

Trifunović sa unukom i saigračima na revijalnoj utakmici

Trifunović sa unukom i saigračima na revijalnoj utakmici

U zagrljaju unuka, podršku svih saigrača na lep način Trifunović je kopačke okačio o klin, ali su oči pune suza i radosti izdale nekada nesavladljivog čuvara mreže, koji je srcem branio za Slatinu.

Seća se Dragiša anegdota sa putovanja, ali najupečatljivije mu je ostao mlađani sakupljač lopti iz Jagodine koji je tek zakoračio u fudbalske vode mlađih kategorija. Nakon dve decenije kada je Jagodina gostovala u Slatini korpulentni dečak je priša i pozdravio Dragišu i zahvalio se na lepim rečima i savetu da igra fudbal svojim srce – priča ushićeno Trifunović i dodaje da još uvek kada je na stadionu i kada čuje sudijsku pištaljku srce samo kreće na teren.

[ssba]
POVEZANE VESTI
Poslednje Vesti
Top